Hervormd Woudenberg

Actueel(nieuws)

Strenge lockdown in Moldavië, Kom & Zie-huis open

In Moldavië zijn weer strengere coronaregels van kracht. De besmettingscijfers in het land zijn hoog, op het moment van schrijven gemiddeld zo'n 1400 per dag. Volgens officiële cijfers zijn er meer dan 4000 Moldaviërs aan Covid-19 overleden. De scholen zijn opnieuw dicht en de leerlingen krijgen weer online les. De kleuterscholen zijn wel open, maar de reden daarvoor is verdrietig. Doordat veel kleine kinderen alleen thuis waren omdat beide ouders moesten werken, zijn er veel ongelukken gebeurd. Veel kinderen liepen brandwonden op en ook gebeurde het regelmatig dat kleine kinderen in de wc vielen. Dat laatste kan in Moldavië gemakkelijker gebeuren dan in bijvoorbeeld Nederland omdat een hurktoilet daar gebruikelijk is. 
Het Kom & Zie-huis mocht gelukkig open blijven. Wel moet iedereen zich aan strenge voorzorgsmaatregelen houden. Zo krijgen de kinderen 'les' in groepjes van maximaal drie. Tot nu toe is nog niemand van de kinderen ziek geworden.
De afgelopen maanden zijn in Moldavië alle levensmiddelen duurder geworden. Met een gemiddeld salaris is het moeilijk rondkomen. 
Wat de betrokkenen bij het Kom & Zie-huis de vorige lockdown leerden is dat ze blij en dankbaar moeten zijn, omdat ze in zware tijden Gods zegeningen des te meer ervaren. Die ervaring geeft hun de hoop dat ze ook deze lockdown goed doorkomen. Positief is dat de ouders erg betrokken zijn op het Kom & Zie-huis.
De afgelopen tijd mocht het Kom & Zie-huis vijf nieuwe kinderen verwelkomen. Ze zijn inmiddels al aardig gewend. Het personeel werd afgelopen winter ook vijf weken lang ontlast doordat acht meiden stage kwamen lopen.  
Inmiddels is ook in Moldavië het voorjaar in aantocht. De afgelopen winter is er veel sneeuw gevallen.Nieuwsbrief 26-2020

Nieuwsbrief 25-2020

Nieuwsbrief 24-2019

Nieuwsbrief 23-2019

511