Jubilate Deo(Grootkoor)

Kerstconcerten in Amersfoort en Lunteren 19 en 23 december

Grootkoor Jubilate Deo geeft onder leiding van dirigent Marco den Toom twee Kerstconcerten. Op donderdag 19 december 2019 in de St. Joriskerk van  Amersfoort (Hof 1) en op maandag 23 december in de Oude Kerk van Lunteren (Dorpsstraat 34). Tijdens deze concerten uitvoering van bekende en  minder bekende Classics en Carols. In een gevarieerd programma volgen we de reis van de wijzen op zoek naar het Koningskind.
De solopartijen worden gezongen door de bekende sopraan Willemijn de Munnik. Overige medewerkenden zijn Marjolein de Wit (dwarsfluit), Johan Bredewout (vleugel Amersfoort), Mark Brandwijk (vleugel Lunteren) en Martin Zonnenberg (orgel). Beide concerten beginnen om 20:00 uur en tickets à € 10,- per stuk (kinderen tot 12 jaar € 7,50) zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Droogendijk Woudenberg (Voorstraat 23), Primera Scherpenzeel (Dorpsstraat 245), ZIN Bookstore Amersfoort (Arnhemsestraat 24), The Read Shop Lunteren (Dorpsstraat 119-121) en Boekhandel Zoutewelle Ederveen (Hoofdweg 202) en via koorleden.

Ook is het mogelijk om te reserveren via de website: www.koorjubilatedeowoudenberg.nl.

Vanaf 19.30 uur zullen de kerken geopend zijn en indien beschikbaar daar nog tickets te koop voor € 12,50 per stuk.

Het grootkoor van Jubilate Deo repeteert wekelijks op de maandagavond van 19:45 uur tot 21:45 uur (met uitzondering van de kerst- en zomervakanties).
We repeteren in het gebouw Eben-Haezer (Schoutstraat 8a, Woudenberg), tegenover de Dorpskerk van Woudenberg.

Meer informatie: www.koorjubilatedeowoudenberg.nl
Secretaris mw. G. Haanschoten, Stationsweg-Oost 134; tel. 033-2861787; email: bephaanschoten@gmail.com

Vanaf 2005 is Marco den Toom onze dirigent.
Marco den Toom (1978) studeerde af aan het Utrechts Conservatorium en volgde diverse masterclasses. Al snel na zijn vakopleiding bouwde hij een carrière op als zelfstandig musicus. Zijn musiceren kenmerkt zich door een eigenzinnige maar vooral ook spontane aanpak. Naast zijn liefde voor het orgel – en zijn missie dit instrument te populariseren – heeft hij zich muzikaal weten te ontplooien tot een breed inzetbaar musicus.
Ook als componist heeft hij zijn sporen verdiend. Zo componeerde hij onder meer twee grote oratoria voor koor, solisten, orgel en orkest (‘Jezus op aarde’ (2007) en ‘Jozef’ (2015)