Gemeentestructuur

De Hervormde Gemeente Woudenberg bestaat uit twee wijkgemeenten, die met elkaar de centrale gemeente vormen. Binnen de centrale gemeente is de Algemene Kerkenraad onder meer belast met de coördinatie van de werkzaamheden van de wijkkerkenraden, is verantwoordelijk voor de centrale organen van bijstand en voor al het werk dat van de centrale gemeente uitgaat. Ook behartigt de Algemene Kerkenraad de belangen van de plaatselijke gemeente bij de overheid. De algemene kerkenraad telt 15 leden en is samengesteld uit leden aangewezen door de wijkkerkenraden en enkele ouderlingen met bijzondere opdracht; dat zijn een jeugdouderling, de centrale evangelisatie-ouderling en de scriba van de algemene kerkenraad.

Per 31 oktober 2018 hebben deze wijkgemeenten de volgende ledensamenstelling:

Wijkgemeente 1:

512 belijdende leden

430 doopleden

85 leden waarvan de doopdatum niet bekend is

1 gastlid

Wijkgemeente 2:

467 belijdende leden

485 doopleden

35 leden waarvan de doopdatum niet bekend is

De Hervormde Gemeente Woudenberg heeft derhalve 2014 leden:
Belijdende leden: 997