Hervormd Woudenberg

Emmauscursus

Bijbelcursus 'Emmaus' voor beginners
In ons leven komt er heel veel op ons af. Veel mooie gebeurtenissen, maar soms ook veel verdriet. Zeker tegenwoordig, waarin de wereld net een dorp is geworden en waarin het soms zomaar voelt alsof je onder alle informatie en berichtgeving bijna kopje onder gaat.

Wanneer het dan om mooie gebeurtenissen gaat waar je blij van wordt, dan is dat allemaal nog wel te doen en vol te houden. Maar als we eerlijk zijn, is er over het algemeen veel negatief nieuws. Dat kan ons diep in ons binnenste best wel somber maken, maar dat proberen we dan anderen niet te laten merken.

' Maak van het leven een feest ' wordt weleens gezegd…..

Hoewel we weten dat het leven in veel opzichten heel mooi kan zijn, zijn er ook veel dingen waar we  onzeker van kunnen worden. Daarnaast vragen we ons vast wel eens af wat het doel is van ons leven hier op aarde. Uiteindelijk sterven we en is dan alles uiteindelijk ’voor niets’ geweest’?

Naast de vraag wat het doel is van je leven kunnen ook andere vragen in je opkomen:

  • Is er een God in deze wereld en zo ja wie is Hij dan?
  • Wie is Jezus?
  • Waarom is er naast veel mooie dingen ook zoveel verdriet en ellende in deze wereld? Kunnen we niet gewoon normaal doen met elkaar ..…
  • Als we uiteindelijk allemaal doodgaan wat heeft het leven dan voor zin?
  • Gebeurt alles toevallig of misschien toch niet?
  • Welke kant gaat het op met de wereld? Gaat de wetenschap de wereld redden met alle milieu- en klimaatproblemen?
  • Is er meer dan we zien met onze ogen? Is er echt een hemel, een hel, en zijn er bijvoorbeeld engelen? Best wel bijzonder dat veel mensen geloven dat er meer is dan dat we met onze ogen kunnen zien.

Nou ja… Zomaar wat dingen waar je misschien nieuwsgierig van wordt. Niet op alles in het leven hebben we een antwoord, maar op heel veel dingen ook wel. Veel antwoorden kunnen we vinden in de Bijbel (het boek van God), wat door heel de geschiedenis van de wereld heen nog steeds het meest gelezen en besproken boek ter wereld is.

Ieder jaar vanaf ongeveer oktober t/m april wordt er 1x per 2 weken van
19:30 tot 21:30 een Bijbelcursus gegeven voor beginners.
Het zijn ongeveer 8 –10 avonden in totaal.

Vindt u of jij 8 avonden veel, kom dan gewoon eens één avond om te kijken of het iets is? Ook prima natuurlijk!

Het is op een leuke locatie in Woudenberg, waar we op een heel ontspannen en gezellige manier met een groepje van ongeveer 6 personen aan de hand van de Bijbelse verhalen met elkaar in gesprek gaan, antwoorden zoeken op vragen en van elkaar en de Bijbel proberen te leren. We maken daarbij ook gebruik van materiaal vanuit een Alpha cursus

Dit alles onder het genot van een lekkere bak koffie of thee en een versnapering. Het is vrijblijvend en er zijn geen kosten verbonden aan de cursus. U kunt ook worden opgehaald en thuisgebracht als vervoer lastig is.

Hartelijk welkom voor een gezellig en leerzaam avondje uit!

U of jij kunt zich eenvoudig aanmelden voor de Bijbelcursus door ons te bellen of te appen.

Jan: 06-53881135
Wilco: 06-29419549

572