Hervormd Woudenberg

Orgel-plus zomerconcerten 2022

Iedere zomer organiseert de concertcommissie  een serie orgel-plus concerten. De concerten worden gegeven door vakbekwame jonge organisten, veelal met solistische medewerking.
De concerten vinden plaats op de zaterdagmiddag en beginnen om 16.00 uur.

Op zaterdag 20 augustus wordt de serie zomerconcerten in de Dorpskerk van Woudenberg afgesloten met een concert dat gegeven wordt door de jonge musici Maarten van Kapel (orgel) en Christian Jongepier (trompet). 
De toegang is vrij. Bij de uitgang bestaat de mogelijkheid voor het geven van een vrije gift.

Tijdens het concert worden onder het motto “Door wind gedreven” werken van een zevental componisten ten gehore gebracht. Begonnen wordt met de “Sonata in D major” van Corelli (orgel en trompet), gevolgd door een orgelsolo van Buxtehude (Prélude, Fuga en Chaconne in C). Daarna een “Prélude, Fugue et Variation” van Franck (orgel en piano) en van Pepping het “Heut singt die liebe Christenheit (orgel). Het concert wordt vervolgd met “Variations Gregoriens sur un Salve Regina” van Tomasi (orgel en trompet) en het “Andante in D” van Mendelssohn (orgel). Het concert wordt afgesloten met het “Concert in D” (Allegro, Larghetto en Allegro) van Bach (orgel met trompet). Al met al een boeiend samengesteld programma dat het beluisteren zeker waard is.

Maarten van Kapel (1996) studeert aan het conservatorium te Utrecht, waar hij les krijgt van Reitze Smits. In 2023 hoopt hij zijn bacheloropleiding af te ronden. Als organist en kerkmusicus is hij werkzaam in Driebergen, Maarn, Maarsbergen, Utrecht en Vianen. Naast het begeleiden van kerkdiensten verzorgt hij regelmatig concerten en geeft tevens orgel- en pianoles.
Maarten is verder werkzaam als leerling-intonateur bij de orgelpijpenmaker Stinkens te Zeist.

Christian Jongepier (2000) studeert Klassiek trompet aan het Utrechts Conservatorium. Als talentvolle leerling van de Zeeuwse Muziekschool gooide hij al vroeg hoge ogen bij het Prinses Christina Concours, waar hij in 2020 de Nationale Finale bereikte. Hij deed een aantal jaren ervaring op tijdens diverse deelnames aan summer programs in Ohio (USA). Verder is hij onder meer solo-trompettest van het Nationaal Jeugd Orkest en speelde ook al mee in het Zeeuws Orkest. Naast de trompet bespeelt hij de cornet en de flugelhorn (bugel).

556