Hervormd Woudenberg

Orgel-plus zomerconcerten 2022

Iedere zomer organiseert de concertcommissie  een serie orgel-plus concerten. De concerten worden gegeven door vakbekwame jonge organisten, veelal met solistische medewerking.
De concerten vinden plaats op de zaterdagmiddag en beginnen om 16.00 uur.

Choral Evensong in Dorpskerk Woudenberg op zaterdag 2 juli 2022
De serie Zomerconcerten in de Dorpskerk van Woudenberg 2022 wordt zaterdag 2 juli gestart met een Choral Evensong. Medewerking wordt verleend door het vocaal ensemble ValleiConsort olv Arjan Veen.
De organist is Wilfred Folmer en prof. dr. F.G. Immink is de voorganger tijdens deze bijzondere dienst.

Wilfred Folmer is organist van het Adema-orgel in de Grote Kerk van Scherpenzeel en van de Koepelkerk te Renswoude. Hij heeft een voorliefde voor de anglicaanse traditie (zoals de Choral Evensong) en de bijbehorende kerkmuziek. Arjan Veen heeft recent zijn Master Koordirectie behaald aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.

De Choral Evensong begint om 16.00 uur. De toegang is vrij, wel is er bij de uitgang gelegenheid om een gift te geven zodat deze concerten mogelijk blijven.

Het dagelijks zingen van de ‘Evensong’ behoort tot de vaste taken van ieder Engels koor, verbonden aan kerk, kathedraal of college. De liturgie van de ‘Choral Evensong’ is al eeuwenlang dezelfde en staat als een huis met haar Psalmen, haar twee schriftlezingen (‘Lessons’), gevolgd door de ‘Canticles’, bestaande uit het Magnificat (de lofzang van Maria) en het Nunc Dimittis (de lofzang van Simeon).

In de Evensong van zaterdag 2 juli wordt onder andere psalm 122 van Howells als chant (reciterend) gezongen. De Canticles zijn van Walmisley en de Anthem is van Stainer.

Zaterdag 9 juli Bachconcert
In het kader van de serie Zomerconcerten in de Dorpskerk van Woudenberg wordt op zaterdag 9 juli een orgelconcert verzorgd door de Bachspecialist Paul Kieviet. Het concert begint om 16.00 uur. Het programma bestaat in zijn geheel uit composities van Johan Sebastiaan Bach De toegang is vrij.
Wel is er de mogelijkheid van een vrije gift bij de uitgang.

Paul Kieviet begint het programma met de Sarabanda con Partite in C, gevolgd door Piéce d’Orgue in G. Verder speelt hij enkele onderdelen uit de Leipziger Chorale. Daarna speelt Paul Kieviet de Fuga in b en de Pastorale in F. Hij sluit af met Preludium en Fuga in C.

Paul Kieviet (1964) studeerde aan het Rotterdams Conservatorium  orgel, kerkmuziek en theorie der muziek. Hij is vaste bespeler van het Meere-orgel in de Hervormde Kerk te Sommelsdijk en van het grote Leeflang-orgel in de Hervormde Kerk te Middelharnis. In 1985 won hij het Nationaal Orgelconcours in de Hooglandse Kerk te Leiden. Improvisatie studeerde hij bij Arie J. Keijzer en aan de Internationale Zomeracademie te Haarlem bij Klaas Bolt.
Hij concerteerde voor de radio, op CD en op vele plaatsen in ons land.
Ook is hij actief als componist en improvisator. De rode draad door alle facetten van zijn werk wordt gevormd door een intensief bezig zijn met en een persoonlijke band met de orgelkunst van Johann Sebastian Bach.
Inmiddels heeft hij op Goeree-Overflakkee bijna 80 Bachconcerten verzorgd.

Zaterdag 23 juli
Reinier Korver (orgel) en Mark Brandwijk (vleugel)

Zaterdag 6 augustus
Arjan Veen (orgel) en Francien Post ( fluit)

Zaterdag 20 augustus
Maarten van Kapel (orgel) en Christian Jongepier (trompet)

556