Thema-avond christenvervolging

In verband met de Zondag van de Vervolgde Kerk op 16 juni aanstaande, organiseert de Zendingscommissie op 11 juni een thema-avond over christenvervolging. Wereldwijd worden meer dan 245 miljoen christenen gediscrimineerd, mishandeld of zelfs gedood om hun geloof. Deze mensen staan centraal tijdens deze avond.
Er is een spreker van Open Doors, Gerda van Krimpen zal het Women to Women-netwerk in Woudenberg introduceren en Gerco Wolfswinkel hoopt iets te vertellen over zijn ervaringen bij Open Doors.
De spreker van Open Doors vertelt tijdens de themabijeenkomst over christenvervolging, onder meer aan de hand van haar eigen ontmoetingen met vervolgde christenen. Waar worden christenen vervolgd en waarom? De verhalen uit de vervolgde kerk zijn vaak schrijnend, maar bevatten ook een inspirerende boodschap. Over standvastig blijven in geloof, moed om trouw te blijven en vijanden lief te hebben en de kracht van gebed.
Women to Women is het vrouweninitiatief van Open Doors. Juist vrouwen en meisjes zijn heel kwetsbaar in vervolging, zo heeft recent onderzoek van Open Doors uitgewezen. De Woudenbergse Women to Women groep komt bijeen om juist voor hen te bidden. Gerda van Krimpen zal hier kort iets over met ons delen.
Gerco Wolfswinkel werkt sinds 2017 voor Open Doors. Hij vertelt graag meer over hoe Open Doors de vervolgde kerk nu eigenlijk concreet helpt. Hoe gaat dat in zijn werk?

De avond zal niet worden uitgezonden via de kerktelefoon of het internet. De bijeenkomst wordt gehouden in Eben-Haëzer. Vanaf 19.45 welkom voor een kop koffie; de avond zelf begint om 20.00.