Hervormd Woudenberg

Moldaviëreis voor volwassenen 2020

Cultuur en natuur in Moldavië
Wist u dat Chisinau drie keer zo groot is als Amsterdam? De parken, kathedralen en historische gebouwen maken de Moldavische hoofdstad een attractie. Buiten Chisinau wordt de aanblik van Moldavië grauwer. Onderweg naar de stad Orhei reist u af en toe over wegen die van matige kwaliteit zijn. U ziet protserige huizen, maar des te meer armoedige onderkomens. Kijk ook niet vreemd op als u iemand met een koe aan een touw passeert. Tijdens deze gemeentereis zult u ontdekken dat u met de vriendelijke mensen, aangename temperatuur en heerlijke keuken niets tekortkomt. Tegelijk zult u ervaren dat Moldavië een land van tegenstellingen is. De gewone Moldaviër heeft moeite om het hoofd boven water te houden. Ouderen en gehandicapten hebben het het zwaarst. Baptistische christenen doen hun best om te helpen waar ze kunnen.

Programma   

Dag 1: Heenreis Chisinau
We vliegen van Schiphol naar Chisinau met een korte overstap op Frankfurt. Op het vliegveld worden we opgehaald door de Kom & Zie-bus en naar het dagcentrum in Orhei gebracht. Na ontvangst in het dagcentrum installeren we ons voor de komende nachten. Daarna ontspannen we en zoeken een restaurant in de stad.

Dag 2: Het Kom & Zie-huis
Met de bus gaan we naar de verschillende dorpen en halen de gehandicapte kinderen op. Daarna ontbijten we met ze, bezoeken de lessen en activiteiten en brengen ’s middags de kinderen weer weg.

Dag 3: Jongensinternaat
We bezoeken een jongensinternaat dat zich de afgelopen jaren flink heeft ontwikkeld. Ook gaan we langs enkele arme gezinnen om ze een voedselpakket te overhandigen en een hart onder de riem te steken.

Dag 4: Naar de kerk
We maken de zondagse dienst mee in de baptistenkerk in Orhei. ’s Middags gaan we naar Orheiul Veche (oud Orhei) voor een bezichtiging van de Russisch-orthodoxe kerk.

Dag 5: Hoofdstad Chisinau
’s Morgens bezoeken we de lokale markt in Orhei. Daarna rijden we naar Chisinau en proeven de sfeer van de Moldavische hoofdstad.

Dag 6. Terugreis naar Schiphol
Helaas zit de gemeentereis er weer op. Het is een ervaring om nooit te vergeten.

Wanneer: 16 t/m 21 april (onder voorbehoud)
Kosten: 600 euro (afhankelijk van ticketprijs)
Reisleider: Jaap de Jong
Opgeven: jongdejacob@gmail.com of 033 2864709 / 0612104662

Graag z.s.m. opgeven in ieder geval voor zaterdag 11 januari, mede i.v.m. stijging ticketprijs!

583