Hervormd Woudenberg

Huwelijkscatechese

Wat moet je doen als je wilt trouwen? Tja… eigenlijk heel weinig. Je hoeft alleen maar naar het gemeentehuis te gaan en daar krijg je op dezelfde dag je trouwboekje mee. De voorbereiding bestaat vooral uit het zoeken naar en in orde maken van woonruimte. En natuurlijk ook het feest en alles wat daarbij komt kijken. Vreemd toch, dat je voor zoiets belangrijks als een huwelijk geen cursus hoeft te volgen? Alsof dat allemaal vanzelf gaat. Na minder dan een jaar kom je er al achter dat het anders is. Trouwen is zo moeilijk niet, maar voor het getrouwd zijn komt heel wat kijken.

In de kerk bleef de voorbereiding op het huwelijk vroeger vaak beperkt tot het huwelijksgesprek in de pastorie. Tegenwoordig zien kerkenraden gelukkig in dat we aanstaande echtparen daarmee tekort doen. Er is veel, wat we elkaar vanuit de Bijbel kunnen en moeten meegeven. Wat zegt de Bijbel over de bedoeling van het huwelijk? Hoe ga je om met communicatie en conflicten? Wat lezen we in Gods Woord over seksualiteit en gezinsvorming?

Ook onze gemeente ziet het grote belang van huwelijkstoerusting in. Daarom nodigen mijn vrouw en ik de bruidsparen uit onze wijkgemeente die dit jaar in het huwelijksbootje stappen (en dat zijn er meerderen!) van harte uit om in de komende periode huwelijkscatechese te volgen. Jullie praten samen vast wat àf over jullie gezamenlijke toekomst. Wat is en blijft dat ongelofelijk belangrijk! Huwelijkscatechese kan daarop een welkome aanvulling vormen en bruikbare bouwstenen aanreiken om samen verder te bouwen aan jullie relatie.

Een persoonlijke uitnodiging met verdere gegevens valt een dezer dagen op jullie digitale mail-mat… maar misschien heb je ‘m gemist of misschien hebben we nog iemand over het hoofd gezien? Dan hoor ik het graag…
We hopen op waardevolle, gezellige en gezegende ontmoetingen met elkaar!
Wij hebben er zin in!
Goed voor de onderlinge contacten & ook weer super leerzaam voor onszelf.
Ds. en mevr. Lubbers

609