Hervormd Woudenberg

Solidariteitskas 2024

Ook dit jaar doen we weer een beroep op onze gemeenteleden voor een bijdrage aan de Solidariteitskas.
Door uw bijdrage – een offer – aan de Solidariteitskas houdt u de onderlinge solidariteit tussen gemeenten in ere. 

U ontvangt in week 25 (17-22 juni) een envelop met een toelichting en een betaalverzoek met QR-code. Het heeft de voorkeur dat u/jij deze betaalmethode gebruikt. Lukt dit niet, dan kunt u uw bijdrage ook overmaken op rekening NL22RABO0372403611 t.n.v. Hervormde Gemeente Woudenberg onder vermelding van solidariteitskas en uw persoonlijk betalingskenmerk.

De Solidariteitskas wordt gevuld door een vaste jaarlijkse bijdrage vanuit plaatselijke gemeenten binnen de Protestantse Kerk. Gemeenten die tijdelijk niet ‘zelfvoorzienend’ zijn of geld nodig hebben om een vernieuwend plan uit te voeren, kunnen er een beroep op doen. Bijdragen uit de Solidariteitskas zijn altijd tijdelijk, maar bedoeld om duurzaam op weg te helpen.
Zo ondersteunen gemeenten elkaar om levend en krachtig midden in de wereld te staan.

Als gemeente vragen wij van alle leden vanaf 18 jaar een bijdrage van € 10 per lid. Voor elk belijdend lid wordt € 5 afgedragen aan de Solidariteitskas, het bedrag dat overblijft is bestemd voor onze eigen gemeente. Mogen wij rekenen op uw/jouw solidariteit en bijdrage? Zo helpt ook u/jij mee aan de opbouw en het voortbestaan van de gemeenten en het bovenplaatselijk werk binnen de Protestantse Kerk.


Met vriendelijke groeten,
Het College van Kerkrentmeesters

 

page1image18936

416