Orgelconcerten 2019

Zomerconcerten in Dorpskerk van Woudenberg

Zaterdag 6 juli wordt er in de Woudenbergse Dorpskerk een Choral Evensong  (Koorvesper) gehouden. Dit bijzonder gebeuren is tevens de start van de nieuwe serie zomerconcerten in de Dorpskerk. Aan deze Evensong wordt medewerking verleend door het Martini Jongenskoor Sneek o.l.v. Trevor Mooijman. De orgelbegeleiding is in de bekwame handen van Arjan Veen.
Voorganger in deze Vesperdienst is ds. A.D.J. Wessels.
De Choral Evensong begint ’s middags om 16.00 uur.

Zaterdag 20 juli (aanvang 15.00 uur) concerteert het Duo Virtuoso, bestaande uit Reinier Korver (orgel) en Mark Brandwijk (piano).
Het thema van dit concert is “Op vakantie met Duo Virtuoso”.
Ze hebben een boeiend programma samengesteld met werken van o.a. van Rimsky-Korsakov, Mozart, Brahms, Guilmant en Mussorgsky.

Zaterdag 3 augustus (aanvang 16.00 uur) concerteren Arjan Veen (orgel) en Rosanne van Bers (dwarsfluit).

Zaterdag 17 augustus (aanvang 16.00 uur) geeft de organist Paul Kieviet samen met zijn zoon Auke Kieviet een concert met uitsluitend werken van Bach, waaronder twee voor orgel bewerkte orkeststukken
(de 1e Orkestsuite in C en het 2e Brandenburgs Concert) die door de concertgevers vierhandig zullen worden uitgevoerd.

Zaterdag 12 oktober:
Orgelconcert t.g.v. 150 jaar Knipscheer-orgel.
Organist: Jan Hage, de organist van de Domkerk in Utrecht.

Bij alle concerten is de toegang vrij maar wordt er wel een collecte gehouden waarbij u een vrije gift kunt geven.