Hervormd Woudenberg

Zomerconcerten 2021

Na een onderbreking van een jaar hopen we de traditionele serie zomerconcerten in de Dorpskerk van Woudenberg dit jaar weer op te pakken. Alle concerten vinden plaats op de zaterdagmiddag om 16.00 uur en duren ongeveer een uur.
De geplande data zijn 31 juli, 14 augustus, 28 augustus en 11 september.
Alle concerten vinden uiteraard plaats onder de dan geldende coronamaatregelen. De toegang is vrij. Wel wordt er bij de uitgang een inzameling gehouden ter dekking van de kosten. Ieder is van harte welkom.

31 juli concerteren:
Arjan Veen (orgel) en Rosanne van Bers (fluit).
Arjan Veen is organist van de Maartenskerk te Doorn en de Hervormde Kerk te Woudenberg. Verder is hij als Vesperorganist verbonden aan de Domkerk te Utrecht. Zijn masterstudie sloot hij in 2015 bij het Rotterdams Conservatorium summa cum laude (met hoogste lof) af. Hij behaalde meerdere prijzen bij internationale orgelconcoursen en volgde diverse masterclasses. Momenteel studeert hij koordirectie (master) aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen. Verder is hij actief als concertorganist, dirigent, begeleider en zanger bij diverse koren en ensembles.
Rosanne van Bers startte haar studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en volgde ook diverse masterclasses. Ze speelt in diverse kamermuziekbezettingen en geeft ook professioneel fluitlessen.
Door Arjan en Rosanne is een boeiend programma samengesteld uit bekende en minder bekende werken.

14 augustus concerteert
Martien de Vos, organist van de Open Hofkerk te Rotterdam, de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland en de Rehobothkerk te Ooltgensplaat.

28 augustus concerteert
Wilfred Folmer, organist van de Hervormde Kerk te Scherpenzeel en de Koepelkerk te Renswoude.

11 september (Open Monumentendag en Nationale Orgeldag)
staat een Choral Evensong gepland.
Voorganger tijdens deze Choral Evensong is ds. A.D.J. Wessels;
organist is Arjan Veen.
Verder wordt medewerking verleend door een speciaal hiervoor samengesteld Vocaal Ensemble.

611