Startdag 2018

Dit jaar vindt de Startdag plaats op D.V. zaterdag 22 september. Op deze dag starten we gezamenlijk het winterwerk van het seizoen '18-'19.
U bent die zaterdag welkom vanaf 14.00 waarbij we om 14.15 het programma gezamenlijk openen in Eben Haëzer. Dan zijn er van 14.30 tot 16.30 een aantal activiteiten waarmee we elkaar op een ontspannen manier kunnen ontmoeten.
Daarna ontvangen we u graag weer in Eben Haëzer om vervolgens om 17.00 eerst enkele liederen in de kerk te zingen waarna de barbecue volgt.
Als afsluiter van de dag kan er gebowld worden in De Korf in Leusden.

De activiteiten van deze dag op een rijtje:

Ouderenprogramma
In Eben Haëzer komen de ouderen bij elkaar voor een gezellige middag.

Woudenbergse kerkgeschiedenis met Ody Honders
Het onderwerp van de voordracht van Ody luidt ‘Vergeten parels in de Woudenbergse bediening’ en zal een verfrissende duik zijn in de Woudenbergse kerkhistorie met aandacht voor de predikanten ds. Samuel Kam (1795 – 1798) en Hendrikus Marinus van Nes (1888 – 1892). De kloof van in totaal een kleine negentig jaar voor en na het ontstaan van de Confessionele Vereniging in 1864. Heeft u deze beide namen al wel eens op het bord zien staan in de kerk en vroeg u zich af wie zij zijn, dan kan Ody u daar alles over vertellen.

Huifkar met sport en spel 11- (maximaal 35 kinderen)
De kinderen worden opgehaald met een huifkar en gaan via een toeristische route naar camping ‘t Boerenerf om daar met elkaar spelletjes te gaan doen.

Kanovaren 11+
Na een fietstocht naar Kanocentrum "Boerderij Berg" in Leusden kan er gekanood worden door de jeugd. Een zwemdiploma komt van pas, want je kan nat worden!

Fietstocht door de omgeving
Er is een mooie fietstocht uitgezet rondom ons mooie Woudenberg. U kunt met eigen fiets deelnemen.

Mountainbiken
Een ervaren MTB-er uit onze gemeente neemt u mee over de mooie routes die in onze omgeving liggen. Neem hiervoor zelf een fiets en helm mee.

Workshop Israëlisch volksdansen (o.l.v. commissie Kerk en Israël)
Dansen verbindt, je doet het samen. Gedeelde vreugd, is dubbele vreugd. Dat weet het Joodse volk als geen ander. De Joods Israelische dansen zitten vol bijbelse symboliek. Er zit een verhaal in waarmee tevens dank en eer gebracht wordt aan Adonai. In de workshop zal Lisette van Groeningen de dansen koppelen aan de najaarsfeesten, die momenteel volop gevierd worden in Israel. Met veel plezier zal zij enkele oogstdansen aanleren en er een en ander bij vertellen.

Workshop handletteren 11+ (maximaal 40 inschrijvingen)
Een populaire en creatieve bezigheid van dit moment is handletteren. Net als vorig jaar zal er iets leuks gemaakt gaan worden middels het handletteren.

Barbecue rondom de kerk
Na het zingen kan er gebarbecued worden op het terrein rondom de kerk. Al jaren is dit een gezellig succes wat we daarom ook dit jaar willen herhalen.

Bowlen in De Korf in Leusden
Van 20.00 tot 22.00 zijn er bowlingbanen gereserveerd in De Korf in Leusden. Als het even kan fietsen we daar gezamenlijk heen om 19.30 vanaf Eben Haëzer. U krijgt 1 muntje voor een consumptie. Mocht u meer willen consumeren is dat voor eigen rekening. Let op dat de banen vanaf 20.00 gereserveerd zijn, dus zorg dat u er dan bent.

Persoonlijke gegevens

Activiteiten (Aantal personen opgeven)