Hervormd Woudenberg

Zomerzangavonden 2023

 

Het Urker Mannenkwartet

In oktober van 2010 werd het Urker Mannenkwartet opgericht.
Vier enthousiaste Urker vrienden begonnen onder leiding van dirigent Roelof Elzinga als groepje voor een cd-opname van Alice Baarssen.
Dit klikte zo goed dat zij de handen ineen sloegen en Gewin van der Plaats benaderde als dirigent en begeleider.
In december van het jaar 2010 vonden een 3-tal uitvoeringen plaats in Staphorst, Harskamp en Nunspeet. Deze laatste uitvoering baarde zoveel opzien dat de basis voor het jonge kwartet was gelegd.
De leden van het kwartet hebben veel ervaring opgedaan als solisten bij onder andere het Urker Mannenkoor “Hallelujah”, Chr. Mannenkoor “Eiland Urk’ en het Urker visserskoor “Crescendo”.
Daarnaast volgden zij zangles bij Marjo van Someren en Clara de Vries. Inmiddels werden talloze concerten gegeven en werkte het kwartet mee aan diverse Cd-opnamen.
Sinds 2016 is Marco den Toom verbonden als 2e dirigent van het Kwartet.
Zie voor meer informatie: www.urkermannenkwartet.nl

 

Gerwin van der Plaats

Als veelzijdig musicus dirigeert Gerwin van der Plaats repertoire dat vele stijlen bestrijkt.
Van Bach tot de meest actuele (geestelijke) muziek van de twintigste eeuw. Sinds 2010 is hij dirigent van het Urker Mannenkwartet.

Gerwin van der Plaats (1977) kreeg niet alleen een theoretische muziekopleiding maar volgde eveneens koordirectielessen. Daarnaast studeerde hij aan het Fontys Conservatorium in Tilburg op orgel en piano.
Al snel en jong bouwde hij aan een carrière als zelfstandig musicus. Zijn muzikale aanpak kenmerkt zich door spontaniteit, gedrevenheid, vakkundigheid en aanstekelijk enthousiasme

Na zijn eerste benoeming in 2005 als dirigent bij een gemengd koor in Heerde volgden niet lang daarna meerdere aanstellingen. Op dit moment staan er naast het kwartet nog een 4-tal koren onder zijn leiding.
Vanuit een uitgebreide concertpraktijk werk(t)en deze zangverenigingen mee aan verschillende cd-opnamen met een omvangrijk repertoire.

Naast zijn passie voor directie is Gerwin ook actief als begeleider van koren, ensembles, orkesten en geeft hij orgelconcerten in binnen- en buitenland. Tevens werkt(e) hij mee aan diverse televisie, radio- en cd-opnamen.

'Zingen is de meest directe manier van muziek maken. In de voorbereiding voor een concert is het alsof je werkt aan een gebouw. Langzaam zie je het steeds meer vorm krijgen. Tenslotte hoop je dat het in de muzikale uitvoering de harten zal raken en zal leiden tot het groot maken van God.
Dat zie ik als de mooiste kant van mijn vak!'

344