Hervormd Woudenberg

Zomerconcerten 2024

Flyer Zomerconcerten 2024 .jpg

In het kader van de serie zomerconcerten 2024 is er op zaterdag 27 juli weer een orgelplusconcert in de Dorpskerk van Woudenberg.
Het historische Knipscheerorgel wordt dan bespeelt door Maarten van Kapel.  Verder wordt medewerking verleend door de hoornist Lucas Jansen.
Ze spelen onder meer werken van Bach, Mendelssohn en Saint-Saëns. 
Het concert begint om 16.00 uur en duurt ongeveer een uur. 
De toegang is vrij.
Wel kan bij de uitgang een vrije gift worden gegeven, zodat deze concerten mogelijk blijven.

 

Maarten van Kapel (Geldermalsen, 1996) is organist, dirigent, kerkmusicus en docent.
Hij studeerde in Utrecht aan het conservatorium, met als hoofdvak orgel.
Hij kreeg les van Reitze Smits. Hij houdt zich bezig met het muzikaal begeleiden van kerkdiensten, rouw- en trouwdiensten, het geven van orgel- en pianoles en het spelen van concerten.
Maarten is sinds 1 februari 2024 aangesteld als Cantor-Organist van PKN gemeente de Rank te Nieuwegein.  
Daarnaast is hij organist in de Grote Kerk te Wijk bij Duurstede.
Maarten is tevens werkzaam als intonateur bij Jacques Stinkens pijpenmakers B.V. te Zeist. Hierbij houdt hij zich bezig met de klankvorming van zowel nieuw gemaakt pijpwerk alsook gerestaureerd pijpwerk.

 

Lucas Jansen (1996) was al als kind gefascineerd door de hoorn.
Later studeerde hij Hoorn aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij zijn Bachelor Hoorn behaalde met een focus op harmonieleer en barokcontrapunt. Zijn Master behaalde hij eveneens aan dit Conservatorium. Als onderdeel van die Master studeerde hij ook af op de natuurhoorn.
Lucas heeft gespeeld in diverse orkesten, zoals het Metropole Orkest, Philharmonie Zuid-Nederland, Nieuwe Philharmonie Utrecht en het professioneel hoornensemble Capricio.
Naast zijn carrière op het  podium is Lucas ook afgestudeerd als musicoloog aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn onderzoek en interesses liggen voornamelijk in de gebieden van geschiedenisfilosofie en eigentijdse esthetiek. De daarbij verkregen inzichten neemt hij ook graag mee in zijn artistieke projecten.

556