Hervormd Woudenberg

Agenda

Zaterdag 12 oktober
10.30 uur | Els van Diggele: De misleidingsindustrie
In haar boek 'We haten elkaar meer dan de Joden' schreef Els van Diggele over de verdeeldheid onder Palestijnen. Voor haar nieuwste boek ('De misleidingsindustrie') ging Els van Diggele op zoek naar het antwoord op de vraag waarom Nederlandse media zo'n eenzijdig beeld weergeven van het Israëlisch-Palestijnse conflict. In deze Thema Talk doet Els op uitnodiging van Christenen voor Israël een boekje open over haar ontluisterende ontdekkingen.
13.00 uur | Otto de Bruijne: Israël: écht kunst
Kunstenaar en spreker Otto de Bruijne verdiept zich al jarenlang in Joodse kunst en cultuur. Dat is terug te zien in zijn schilderijen, waarmee hij ook exposeerde in het Israëlcentrum. Otto boeit zijn publiek met een verhalende manier van vertellen en neemt mensen graag in woord en beeld mee in symboliek en kunst over Israël en het jodendom.

Woensdag 16 oktober
17.00 uur | Willem Ouweneel: De acht bergen van Jezus in Israël
De hoogtepunten van Jezus' leven, en vooral van Zijn gebedsleven, zijn nauw verbonden met acht bergen in Israël. Ze spelen ook een rol in de geschiedenis van Israël, zoals Moria. De 'bergen van Israel' zijn daarnaast typerend voor Ezechiël; ze spelen een rol in de eindtijd. In zijn Thema Talk vertelt Willem Ouweneel aan de hand van illustraties om welke bergen het gaat en wat ze zo belangrijk maakt.
19.30 uur | Peter Pellemans: Geworteld in Israël
De vervangingstheologie heeft ons eeuwen anders doen geloven, maar als we de Bijbel eerlijk bestuderen komen we erachter dat deze een Joods karakter heeft. Waar liggen onze wortels, onze oorsprong en onze hoop? Peter Pellemans deelt inspirerende inzichten tijdens zijn Thema Talk.

Woensdag 30 oktober
17.00 uur | Chaim Silberstein: Waar blijft de vrede van Jeruzalem?*
Jeruzalem betekent 'stad van vrede'. Maar wat is er vandaag te zien van die vrede? Voor Chaim Silberstein is die vraag moeilijk te beantwoorden sinds hij bij een terreuraanslag een kleinkind verloor. Toch gelooft hij in de toekomst van een vredig Jeruzalem, al is daar volgens hem wel een radicale omslag in het denken van veel mensen voor nodig.
* lezing in het Engels, vertaling naar het Nederlands aanwezig
19.30 uur | Simon Soesan: Patatje vrede – over leven in Israël
Simon Soesan werd geboren in Nederland maar maakte in 1973 alija naar Israël, waar hij zijn eigen sales- en marketingbureau had. Soesan is bekend als columnist van onder meer NRC, Reformatorisch Dagblad en Israël Aktueel. Daarnaast verschenen van zijn hand enkele boeken, waarbij hij zich laat inspireren door zijn vriendschappen met joden, moslims en christenen. De meest opmerkelijke verhalen en ontmoetingen deelt hij tijdens deze Thema Talk.

Aanmelden Israël Thema Talks ter wereld 

gebruik de volgende link:  https://christenenvoorisrael.nl/thematalks/

Tentoonstelling: De oorlog vergeet ik nooit meer.
De aangrijpende verhalen van twintig Holocaust-overlevenden worden in deze tentoonstelling naverteld door Nederlandse kinderen.
Deze tentoonstelling is geopend van maandag 16 september tot dinsdag 31 december 2019.
Adres: Israëlcentrum, Henri Nouwenstraat 34, Nijkerk. 
De toegang is gratis.

367